Site Loader

Szabad együttműködést kezdeményezni a sajtóval!

Vannak példaképeid? Nekem igen. Olyanok legalábbis, akiktől szívesen tanulok, akiket szívesen hallgatok, mindenképpen. Egyik nagy kedvencem például szuper abban, hogy leegyszerűsítse a folyamatokat a lehető legkisebb lépésekre és arra bátorítson, hogy most azonnal tegyem is meg. Pont most, pont annyival, amennyim most van, ahol most tartok.

Ezt most én is kipróbálom (te meg majd szólj, hogy sikerült!)

Szólhatsz róla, hogy meg akarsz jelenni!

Szóval ha láthatóvá akarsz válni, és van olyan médiafelület, ahol jó eséllyel be tudnál mutatkozni a célközönségednek, jelentkezz be az adott szerkesztőségbe, hogy szeretnéd, hogy írjanak rólad.

Vadul hangzik?

Nem az.

Annyi a dolgod, hogy keresel egy emailcímet, ahova megírhatod a bemutatkozásodat és azt udvariasan, nem túl hosszan megfogalmazva elküldöd nekik.

(Képzeld csak el, hogy 5 év múlva, sok értékes megjelenéssel a hátad mögött milyen kedves emlék lesz az első suta leveled, amit elküldtél az első szerkesztőségnek. És képzeld el, hogy az első nélkül nincs második és nincs sokadik se. Szóval jobb, ha elfogadod, hogy az első olyan lesz, amilyen.)

Bátran írd meg most, használd azt, amid most van! Írj mondjuk egy ilyesmi levelet:

Tisztelt Szerkesztőség!

 

XY vagyok, ennyi és ilyen tapasztalattal rendelkezem erről a területről.

Örülnék egy megjelenési lehetőségnek.

 

Köszönettel és üdvözlettel,

xy

elérhetőség

Ennek bármilyen továbbfejlesztett, cizellált verziója megteszi! A fontos, hogy tűnj fel a szemük előtt. Lássák, hogy létezel, tevékenykedsz, tudják, hogy mi a szakterületed. Ha majd egyszer szükségük lesz valakire, aki segít eligazodni azon a területen, ami a tiéd, te legyél az, aki először eszükbe jut!

Ez jön azután, ha elküldted a leveledet

Most pedig vegyük végig, mi minden történhet, ha elküldöd ezt a levelet:

Vagy elolvassák vagy nem.

Vagy megnézik az oldaladat vagy nem.

Vagy válaszolnak vagy nem.

Vagy lesz belőle (egyszer) valami, vagy nem.

Khm, igen, ez nem túl kecsegtető. És tudod, miért csináld meg mégis?

Mert neked viszont lesz egy saját élményed, hogy a sajtóval szabad keresni a kapcsolatot. Szabad megtanulni, hogy nekik mire van szükségük. Szabad együttműködést kezdeményezni velük.

A sajtóban ugyanolyan emberek dolgoznak, mint te vagy én. Vedd fel a kapcsolatot! És számolj be róla, hogy sikerült: viki@johiremvanpr.hu! 

Post Author: johiremv

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük